Bepalen welke vijver bij u past. stap1

Vijvers zijn er in alle soorten en maten. Ook kunnen vijvers aangelegd zijn voor een bepaald doel of functie.  Over het algemeen kan men er van uitgaan dat een vijver een kunstmatig door de mens aangelegde waterpartij is. Een eigen meer, zeg maar, maar dan in het mini.  Negen van de tien vijvers heeft toch wel als primair doel het ontstressen en tot rust brengen van de Mens.

Zo kunnen we na hard werken, uren naar de vijver zitten staren met wat korrels voer in ons handen. Gewoon rust. Heerlijk is dat, en de vijver heeft er ook geen moeite mee.  Van horen zeggen zouden meer dan 2 miljoen huishoudens verdeeld over Nederland en Belgie, dezelfde mening hebben . Ben u de volgende?

De keuze voor een vijver is vaak persoonlijk, ieder met zijn eigen idee en beeld over de inrichting en uitstraling van het geheel. Belangrijk bij een vijver is absoluut dat hij bij de rest van de tuin past. Vijvers zijn er in verschillende types. Met veel water groen en ook geheel zonder. Vijvers geschikt voor alle water bewoners en vijvers waar we zelf in willen zwemmen.

Soorten vijvers en uitleg

In deze onderstaande artikelen beschrijven we een aantal type vijvers met de eigenschappen ervan.

Vind je onderwerp
Deel artikel met je vrienden
Twitter
LinkedIn
ken je iemand die dit moet lezen ? Appen maar