Meeste mensen in de Koi wereld kennen Toën Feyen wel. Lang vertegenwoordigde hij de vereniging N.v.N. enorganiseerde de Holland Koi Show. Na een poosje weg te zijn geweest is Toën weer aktief bij de Nishikigoi Vereniging Nederland.

 

Inmiddels heeft Toën vanuit Japan ook de titel ontvangen van certified Judge. De hoogst haalbare titel in Europa.

Toen Feyen-koi-eat-sleep

Mijn naam is Toën Feyen en in 1997 maakte ik mijn eerste vijvertje met allerhande visjes, plantjes, een heuse fontein  en zelfs enkele Koi, want die waren naar verluid zo tam. Dat ze tam waren daar was ik al snel achter want je kon ze zo oppakken en in de kliko doen. Dus toen ben ik toch maar eerst wat meer info gaan vergaren en kwam in aanraking met de NVN.

In 1998 maakte ik mijn eerste Koivijver en was voor de eerste keer vrijwilliger tijdens de Nederlandse Koi Dagen. En toen ging het balletje pas echt aan het rollen. Via regiovertegenwoordiger kwam ik in 2000 in het bestuur van de NVN. Waar ik uiteindelijk naast 8 jaar voorzitter tevens hoofdredacteur was van het magazine KOI en de hoofdverantwoordelijke persoon voor de Holland Koi Show was.

Na tien jaar bestuurslidmaatschap hield ik het voor gezien en ging ik in de Holland Koi Show commissie waar ik me naast mijn bloemenwinkels alleen nog maar bezig ging houden met de Koi show. Daarnaast hielp ik de Duitsers met het organiseren van hun Interkoi en in Taiwan hielp ik tevens mee met de organisatie van de All Asia Young Koi Show.

 

In 2014 heb ik mede de All European Shinkokai Koi Show van Koi2000 georganiseerd.

 

En tegenwoordig help ik vooral mee bij de Koi Expo in Duitsland waar ik de wedstrijd leid.

 

Vind je onderwerp
Deel artikel met je vrienden
Twitter
LinkedIn
ken je iemand die dit moet lezen ? Appen maar