Winter: tot de koi stoppen met eten.
Type voer | Merk | hoeveelheid | aantal |
Basis voer | Takazumi vital/hikari friend | 0,3 % van lichaamsgewicht | 4 x per week |
Let op ik geef geen zinkend voer dit omdat voeropname dan slecht te controleren is.
Voorjaar/najaar: vanaf 10 graden.
Type voer | Merk | hoeveelheid | aantal |
Basis voer | hikari saki basic/ Musashi three season | Opbouwend naar 1% van lichaamsgewicht | 1 a 2 per dag |
Paprika rood | 1 paprika op 60 vissen | 1 x per week | |
Knoflook | Albert Heijn gedroogde stukjes | 1 potje (100 gram)
Door 2 kg voer |
|
`daarnaast gebruik ik een kruiden mix door het water. (wekelijks)
Vanaf 17 graden
Type voer | Merk | hoeveelheid | aantal |
Basis voer | Hikari friend/Royal Musashi
|
1 a 2 % van lichaamsgewicht | 3 tot 4 per dag |
rijst mix met kruiden mix | Eigen maak | 2 a 3 % lichaamsgewicht | 1 x per week |
Pure Chocolade | Natuurvoedings winkel | 100 gram 60 vissen | 1 x per week |
Hoeveelheden zijn verdeeld over het aantal keer per dag.
Vanaf 20 graden
Type voer | Merk | hoeveelheid | aantal |
Basis voer | Saki Groei/ en kleurvoer | 1 a 2,5 % van lichaamsgewicht | 4 x per dag
Indien mogelijk meer keer per dag |
Rijst/ macaroni met kruidenmix | Eigen | 3 tot 5% van lichaamsgewicht | 2 x per week |
Let op: het gehele jaar gebruiken wij een kruiden extract over het voer.
[ad]
2 thoughts on “koi voerschema”
er wordt gesproken over 1 rode paprika per 60 vissen. Wat is het berekende gewicht van de vissen?
U spreekt hier over een kruidenmix wat houd deze kruidenmix nu dan net in? welke kruiden bevat dit allemaal
Voor de rest gebruik ik al een heel deel van deze mixen die u opnoemt en wekt perfect toppyyyy dus 🙂