Koi vijver Wil Colaris

koivijver_wil_colaris1
koivijver_wil_colaris1
koivijver_wil_colaris1

Mijn 1ste vijver had ik al 15 jaar geleden , gewoon 2 kuub. Met goudvissen, enkele zonnebaarsjes en een ghost koi .

De vijver was gemaakt van vijver folie, na toch 5 jaar begon deze te lekken, heb dit nog best wel enkele jaren volgehouden met bijvullen etc.  toch op een morgen was er zoveel water verdwenen, dat de schrik mij om het hart sloeg.

Lekkage en paniek

En nu , want ik was en ben nogal gehecht aan mijn vissen.  De vijver weer snel bijgevuld ,en alvast eens een balletje opgegooid bij mijn vrouw, die moet het tenslotte ook goed vinden om een nieuwe vijver te maken!! Toch?? 

koivijver_wil_colaris2
koivijver_wil_colaris2

Ik heb zelf een plan gemaakt hoe e.e.a eruit moest komen te zien zie foto’s  , om te beginnen moest ik eerst eens kijken waar ik mijn vissen kon onderbrengen.  En daar begonnen meteen de kosten. Een 1000 liter vat bracht de oplossing . enkel lucht stenen erin en de kleine filter .  dit ging allemaal goed.

Toen de oude vijver opruimen,  er zaten wel 10 kikker in de vijver , die hebben vervolgens de hele bouw rond de vijver gedanst ., logisch eigenlijk, en tot mijn verbazing zat er ook nog een kleine salamander in de vijver,wist niet hoe die erin gekomen was??

Voor het graven van de vijver had ik wel hulp nodig en dat in de vorm van een klein graafmachine., op een morgen was de vijver al uitgegraven  6 meter lang  3 meter breed  en 1,7 meter diep (foto)  achterste stuk had ik gereserveerd voor een filter  dus totaal 7 meter lang.

Graaf machine

Via de zaak had ik betonmatten besteld en alvast de beton om de vloer te storten.  Dit was nog een hele klus,alles moest met de kruiwagen naar de achter tuin gereden worden((  heb wel goed geslapen die nacht)  vervolgens heb ik de wanden uitgezet en ben begonnen met metselen, betonblokken van 15 dik ,dit heeft wel enkel weken geduurd voordat ik klaar was. 

Daarna heb ik de hele vijver van binnen bekleed met platen piepschuim  2.5cm  dik . vijverfolie gekocht (rubber)  en deze met wat hulp erin gelegd. Langzaam gevuld .  dit in een week ,om niet te veel druk op de wanden te krijgen.

vijverfolie

Toen hij eindelijk helemaal vol was ,heb ik de vissen erin geplaatst, en trots dat ik was !!!!!!  de filter heb ik zelf gebouwd,met hulp van de info die ik kon vinden op internet.

4 250 liter vaten vormen mijn filter. 1ste als vortex  2de gevuld met borstels 3de met Japanse matten  en de laatste met alfagrog .  een 12000 liter pomp in de vijver en bolle maar (dacht ik)   maar niets was zo ,als ik dacht dat het was.


De pomp leverde zoveel water dat de vaten gingen overlopen????  Via internet en div forums gevraagd hoe ik dit moest oplossen.   Ik heb toen op advies mijn instroom en uitgangen veranderd.

En jawel hoor het werkt.  Daarnaast een 75 watt uv lamp geplaatst  en twee zware lucht pompen in de kamers geplaatst. So far so good , mooie randen gekocht van hardsteen ,en het zag er pieko bello uit . maar niet veel later viel de winter binnen, en begon mijn vijver dicht te vriezen.

Een grote luchtsteen en de water terug voer hielden wel nog voldoende open plekken in het ijs.   Iedere morgen ff kijken of alles nog goed draaide ,

koivijver_wil_colaris2
koivijver_

Noodlot sloeg weer toe

TOT op een morgen,toen ik buiten kwam kreeg ik de schrik van mijn leven………………………………………….. een van de hoeken van de gemetselde blokken  was open gescheurd.

De scheur was maar liefs 5 cm.  De andere hoeken controlerend  zag ik dat een ander hoek ook opengescheurd was .  shit  !!!!!!!!!!   en nu ??????  heb de hele winter het water niveau onder de scheuren gehouden.  En op het voorjaar begon weer dezelfde sessie. 

Rondom uitgraven ,opnieuw fundering storten, en vervolgens  weer een beton blok erlangs opmetselen. Nu in de breedte.  Dus de muren rijn nu 35 cm dik. 

Lijkt wel een bunker.  Opnieuw  hardsteen kunnen kopen ,  de andere was natuurlijk te smal ,en kreeg ik zonder stukken er ook niet meer vanaf. Alles nu een maand laten drogen ,en toen pas helemaal gevuld. zie het resultaat ,      daarna ben ik begonnen met het selectiever zoeken naar koi’s  die had ik tenslotte nog niet .  nu enkele jaren verder heb ik wel al wat koi’s rond zwemmen. Niet zo’n hele duren maar wel mooie vissen. ….

17 thoughts on “Koi vijver Wil Colaris

 • mijn man heeft bleod zweet en tranen gelaten ,om de\ze vijver te maken een kanjer van een doorzetter

 • Soms kom je een super mooie vijver tegen, die een hele geschiedenis van totstandkoming kent.
  Op de vijver van Will is dat helemaal van toepassing. Ik weet met welke inzet en doorzetting Will deze vijver heeft opgebouwd. Ik zie hoe Will bezig is met zijn vissen, GEWELDIG!!!. Alleen al zijn motivatie verdient een prijs. Een prijs winnen of niet, Will mag trots zijn op datgene hij heeft opgebouwd

 • Will mag van mij uit winnen omdat het een mooie vijver is en omdat het ook al zoveel moeite gekost heeft om hem temaken!

 • Hallo, Will mag van mij winnen, dit omdat ik het zelf een mooie vijver is en omdat ik weet hoeveel tijd en moeite het heeft gekost, proficiat met dit resultaat!

 • Will ,mag van mij winnen, omdat het een mooie vijver is geworden en wat zoveel moeite heeft gekost!

 • Deze mag van mij winnen omdat het een mooie vijver is geworden en zoveel moeite heeft gekost voordat het zover was! Proficiat!

 • Deze mag van mij winnen omdat het een mooie vijver is geworden, na zoveel werk en tijd erin gestoken te hebben.

 • Deze mag van mij winnen omdat het een mooie vijver is geworden. En zoveel werk heeft gekost.

 • Deze mag van mij uit winnen omdat het een mooie vijver is, en mooie vissen, en er zoveel werk en tijd ingestoken is.

 • Na zoveel bloed,zweet en tranen momenten is het nu tijd voor de gelukkige momenten, dat je kunt genieten van je koivijver. En daarom mag je van mij uit winnen! Een dikke Proficiat!
  Groetjes Anjes.

 • Roel

  Will mag van mij winnen. Een mooie vijver, veel heel veel mooie vissen. Steeds weer op zoek naar uitbreiding. Zorgt er ook voor dat hij perfect in orde is

 • erg mooie vijver , zeker het verhaal , hij heeft veel werk gestoken in het maken van de vijver een echte doorzetter zie blijkt uit de foto’s en het verhaal

 • Hallo
  Van mij mag Will winnen, na al het werk wat hij erin heeft gestoken is het resultaat er ook na, het is een pracht vijver en iedereen zou jaloers kunnen zijn om zoiets in de tuin te hebben!
  Groetjes Peter

 • Hallo Will
  Ik geloof jouw graag dat jij er veel werk aan hebt gehad, maar het resultaat is er dan ook na, en iedereen zou trots kunnen zijn als men zo een vijver in hun tuin hadden liggen!
  Van mij mag Will winnen,
  groetjes Peter

 • Deze mag van mij winnen.
  De aanhouder wint zeggen ze dan, Bravo!

 • Wil mag van mij winnen omdat ik weet hoe hij zich voelde toen de lekkage was ontdekt en het werk wat hij daarna aan de vijver heeft gehad om hem te krijgen zoals hij nu is.

 • Deze mag van mij alleen al winnen vanwege de moeite die het gekost heeft om de vijver te maken!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *