tateshita-gewezen tategoi

Tategoi en Tateshita ook een soort koi ?

Onderscheid tussen tategoi en tateshita bij koi

Nee de tategoi en tateshita zijn geen koi variëteit. Het kunnen alle soorten Koi zijn. Maar wanneer krijgen ze dan die vermelding?

Al vroeg kan de kweker in Japan zijn Koi beoordelen op potentie voor de toekomst. Dat kan zijn aan het patroon, bouw, groeisnelheid etc. Iedere kweker heeft zo zijn eigen selectie procedure.

De selectie die de kweker dan doet , zijn vissen die hij liever nog zelf op de farm houd om door te groeien en om verder te zien ontwikkelen. In het begin worden deze selecties vaak weg gehouden van het publiek en gaan eerst de doorsnee Koi de verkoop in .

Meerdere selecties en onderscheid tussen Koi

Meerdere selecties en onderscheid tussen Koi

Na verloop van tijd worden de apart gezette koi nauw in de gaten gehouden en zijn er meerdere selectie ronden. De selectie gaat namelijk om de titel Tategoi: de door de meester zelf geselecteerde beste koi voor potentie in de toekomst.

Waarom word er dan onderscheid gemaakt ? Er zijn meerdere redenen waarvoor er onderscheid wordt gemaakt in koi. De belangrijkste reden is dat de ontwikkeling van koi erg verschillend is, zelfs wanneer het gaat om nakomelingen van hetzelfde ouderpaar. Voor een kweker is het daarom van belang dat hij juiste selecties en keuzes maakt in welke vissen hij wil bewaren en welke er al op jonge leeftijd verkocht kunnen worden.

De Koi die dan uiteindelijk in Japan blijven de Tategoi. Afvallers worden Tateshita genoemd. Dus toch afgewezen tategoi. Overigens zie je dan toch vaak dat veel dealers hier in Nederland roepen dat ze tategoi hebben kunnen kopen. Maar kijk hier maar eens de uitleg:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat gerust een bericht achter, we helpen u graag