We gaan in September weer verder met de koi webinars en we willen graag weten welk onderwerp jij het liefste uitgediept wil zien.

Als jij nog andere onderwerpen hebt zet dat dan in het commentaar.

Zet ook in het commentaar, in detail, wat je precies wil leren.
[ad]

[poll id=”3″]

Deze post heeft 109 reacties

 1. Davy Defever

  Stel nu Je hebt een prachtige nieuwe vijver aan gelegd ,je bezet die met je favoriete vissen koi en je test regelmatig je waterwaarden.
  Nu zie je na zekere tijd je waterwaarden de slechte kant op gaan.
  Hoe kun je dit bijsturen en op wat moet je daarbij letten.
  Welke bacterieen zet je in je vijver bij de opstart in de lente en om de hoeveel tijd moet je de filter blijven enten.
  Is het verwarmen van je vijver in de winter de moeite waard en wat is een jaarlijks gemiddeld kostenplaatje .
  Dit zijn enkele vragen die ik me nog af vraag want mijn nieuwe vijver draait momenteel zonder vis en zonder bacterieën weet niet of het zin heeft om bacterieën toe te voegen voor de winter daar er geen verwarming is in de vijver.
  Met vriendelijke groeten,

  Davy

 2. Moors Bert

  Natuurlijke voedsel-supplimenten die tegemoet komen aan de noden van de koi (per seizoen), en ook graag de hoeveelheden en de frequentie van toepassing

 3. Hans Nijskens

  Beste Jeroen,

  Een onderwep wat ik helemaal niet terug kan vinden op internet is:

  – hoe bereken je de dikte van leidingen voor de vijver;
  – hoe ga je om met weerstandverliezen in leidingen, filter etc;
  – hoe kies je de juiste pomp rekening houden met weerstandverliezen opvoerhoogte etc;

  Dit zijn toch essentiele gegevens voor het ontwerp van een goede vijver. Helaas kom ik nergens deze informatie op internet tegen waarmee ik iets kan.

  Graag hier een lezing of iets dergelijks aan wijden.

  P.s. Ik lees dat jullie in september weer gaan starten. Ik heb mij echter nog niet kunnen aanmelden voor het abonnement. Hoe en wanneer kan dit weer. Het was immers tijdelijk niet mogelijk.

  Groeten Hans Nijskens

 4. Marco Gerrits

  Ik zou heel graag willen weten hoe ik mijn water goed hou zonder veel te moeten toevoegen, en hoe ik mijn koi’s ziekte vrij hou.
  Vorige zomer 23 koi omgekomen door parasieten. En pas geleden ook weer 2 door parasieten. Wordt een beetje moedeloos ervan, ik doe er veel aan om het zo goed mogelijk te doen en dan steeds deze tegenslag. Dit weerhoudt mij er niet van om te stoppen want ik vind het echt een geweldig gezicht, maar vrienden en fam doen er niet veel aan en daar blijft alles leven.
  Hoor graag van je wat ik dan zo moeten doen.
  Groeten Marco Gerrits

 5. roeland

  Jeroen,

  Ik ben benieuwd naar zin/onzin van het gebruik van kruidenmixen die gezondheid van koi verbeteren en zoek zelf naar prakische handvaten “hoe maak ik nu zo’n mengsel”. Dit moet verder gaan dan het gebruik van knoflook en/of paardenbloem extact.

 6. pieter

  ik zou graag wat meer willen weten hoe je een pomp selecteerd voor de verschillende opstellingen waar moet je op letten.

 7. John

  Ik zou ook graag meer willen weten over waterkwaliteit.
  En dan vooral op welke manier je het beste kan testen met verschillende materialen zoals druppel,strip of digitaletest spullen.
  En hoe je het beste kan verversen en waarom.

 8. De Buck Nico

  graag zou ik nog iets leren over koi-ziektes bvb wratten en witte stippen

 9. Theo de Vliegh

  Voor een webinair waterkwaliteit zou ik wel eens iets willen horen over osmosewater en hoe je hiermee op verantwoorde wijze je Kh en Ph waardes kan sturen. Ik begrijp van diverse mensen (o.a. Mike Snaden… niet de minste) dat hier één van de belangrijkste sleutels ligt (naast goede uitgebalanceerde voeding) om koi die het genetisch in zich hebben ook daadwerkelijk tot maximale groei te laten komen.

Geef een reactie