Lente, zorg voor een probleemloos Koi seizoen 2017

Ja hoor, het is weer zover ! Temperaturen waar we na die sneeuw en vorst weer van kunnen genieten. Het zonnetje schijnt, geen gure wind om je oren, tijd om de eerste uurtjes weer buiten te spenderen aan de tuin en vijver….. Neee niet aan de vijver mensen.

Ondanks dat het allemaal weer koek en ei lijkt te zijn, is niets minder waar. Nu is de periode waar juist uiterst voorzichtig moeten zijn met onze vijvers en koi. Zomaar de rust verstoren omdat een daggie het zonnetje schijnt kan fataal zijn voor onze juweeltjes. Het water is nog te koud en zij ervaren deze zonnestralen heel anders. Ze zijn nog niet in de aktie modus. Hun humeur verandert niet door een dagje 16 graden.

Overlevingsstand Koivijver-koi-voorjaar-februari

Ben je daar van bewust. Nu gaan we de kappen opzij gooien of misschien wel , al van de vijver af. Fout Fout. We kijken in de vijver , zien vissen op de kant liggen, of raar in het water hangen. Paniek ?? Nee, gewoon laten. Ze zijn in de overlevingsstand. Ze nu storen kan mega interne schade veroorzaken.  Mensen  laten we even realistisch zijn. Misschien lijkt de sneeuw en vorst nu wel even ver weg, maar begrijp dat het over een paar dagen weer anders kan zijn.

Vond je dit artikel nuttig ? laat even een reactie achter:

Nog geen reacties op Lente, zorg voor een probleemloos Koi seizoen 2017