De uvlamp voor de vijver in het kort:
Een uvlamp voor een heldere algvrije (koi)vijver
De beste uvlamp voor de vijver is van RVS.
Een vijver uvlamp zoals b.v. de koipro T5 75 watt verbrand schimmels,bacterien, en zelfs parasieten.
De uv vijverlampen van daru-koi zijn verkrijgbaar in verschillende types en merken.
Een uvlamp voor de vijver koopt u makkelijk en snel op
Nu speciale aanbieding met aktie korting op koi pro uv vijverlamp .

Wat is Uv Licht ?
UV straling is een deel van het elektromagnetisch spectrum; dit gaat van de gamma- en X-stralen aan de kortegolfzijde tot radiogolven aan de langegolfzijde. Hoe korter de golflengte, hoe groter de energie. Ultraviolet licht is onzichtbaar. De golflengte van UV licht situeert zich tussen 10 en 400 nanometer. Zichtbaar licht situeert zich tussen 400 en 800 nanometer, boven de 800 nanometer hebben we infrarood licht.
In eerste instantie gebruikte men UV licht om virussen te vernietigen. Door toeval ontdekte men dat UV licht ook zweefalgen doodt en dit zelfs bij een zeer lage contacttijd. D.w.z. dat de doorstroomsnelheid van het water hoog mag zijn.

Waarom doodt het de zweefalgen ?
Zweefalgen vormen een keten, de UV stralen verbreken deze keten en vernietigt de fragmenten. De UV-lamp moet aanwezig zijn bij het opstarten van de vijver. Als er eenmaal massaal zweefalgen in de vijver aanwezig zijn zal de UV-lampeen op voorhand verloren strijdt voeren. Aangeraden wordt om de UV-lamp constant te laten branden van begin april tot eind oktober.

Geef een reactie