Koivijver maken -stap voor stap- 1 De oriëntatie

Vijver voor koi aanleggen.

koivijver_aanlegVan koivijver tot zwemvijver

De keuze voor de aanleg van een vijver is vaak persoonlijk, ieder heeft zijn eigen idee en beeld over de inrichting en uitstraling. Moet de vijver omringd worden met natuursteen of krijgen we een strak afgewerkte vijver met opstaande rand en hardsteenafwerking?  Ook de keuze van type vijver aanleggen kan verschillen van mens tot mens. De een wil een natuurlijke vijver, de ander een moeras, tegenwoordig kennen we de zwemvijvers of misschien word het wel een vijver met Koikarpers.

Het evenwicht tuin en water bij een vijver aanleggen.vijver maken plan

Wat belangrijk is, is dat een nieuwe waterpronkstuk bij de stijl van je bestaande tuin past.  Of word het zo’n drastische ingreep dat er toch geen grasspriet overeind blijft, dat u besloten heeft de gehele tuin opnieuw aan te leggen. In dit geval kunt u de nieuwe materialen, zoals bestrating, terras en gazon, aan laten sluiten op uw vijver ideeën of wensen.

Wellicht heeft u al een idee over de vorm, inrichting of functie van de vijver.
Ondanks deze mogelijke ideeën beginnen we bij het begin van het proces. Een stappenplan voor vijver aanleggen.

vijver aanleg doe het zelf koikennerPlanning is Goud waard.

Ook voor de mensen die al een vijver hebben en bijvoorbeeld een aanpassing of uitbreiding willen realiseren is het nuttig de stappen te volgen. De begin stappen in een vijver aanleggen  zijn van groot belang op de slagingskans, visuele resultaten en de portefeuille.
We gaan vooraf een aantal zaken goed bekijken. Sla deze stappen niet over en maak de keuzes wel overwogen. Hiermee voorkomt u in de toekomst kosten voor eventuele technische aanpassingen of herinrichting van de bestaande vijver. Daarnaast voorkomt u hiermee een teleurstellend visueel eindresultaat.

Vijver aanleggen stappenplan overzicht:

1 Oriëntatie

2 Vijverontwerp, stijl

3 Technische mogelijkheden

4 Start met grondwerk en basisleidingwerk

5 Vijverfolie

6 Filteraanleg,enten en bijna ready

7 Koi kopen en verwelkomen

Klik om verder te gaan naar stap 2 

Vond je dit artikel nuttig ? laat even een reactie achter:

2 Reacties op Koivijver maken -stap voor stap- 1 De oriëntatie