koivijver_aanleg

Van koivijver tot zwemvijver

Een ware aanwinst voor bij ieders ‘Eigen Huis” is natuurlijk levend water. Lekker kabbelend water, als je van een wijntje geniet s’avonds op je terras achter het huis. Hoe gezellig is dat dan

De keuze voor de aanleg van een vijver is vaak persoonlijk, ieder heeft zijn eigen idee en beeld over de inrichting en uitstraling. Moet de vijver omringd worden met natuursteen of krijgen we een strak afgewerkte vijver met opstaande rand en hardsteenafwerking?  Ook de keuze van type vijver aanleggen kan verschillen van mens tot mens. De een wil een natuurlijke vijver, de ander een moeras, tegenwoordig kennen we de zwemvijvers of misschien word het wel een vijver met Koikarpers.

vijver maken plan

Het evenwicht tuin en water bij een vijver aanleggen.

Wat belangrijk is, is dat een nieuwe waterpronkstuk bij de stijl van je bestaande tuin past.  Of word het zo’n drastische ingreep dat er toch geen grasspriet overeind blijft, dat u besloten heeft de gehele tuin opnieuw aan te leggen. In dit geval kunt u de nieuwe materialen, zoals bestrating, terras en gazon, aan laten sluiten op uw vijver ideeën of wensen.

Wellicht heeft u al een idee over de vorm, inrichting of functie van de vijver.
Ondanks deze mogelijke ideeën beginnen we bij het begin van het proces. Een stappenplan voor vijver aanleggen.

Planning is Goud waard.

Ook voor de mensen die al een vijver hebben en bijvoorbeeld een aanpassing of uitbreiding willen realiseren is het nuttig de stappen te volgen. De begin stappen in een vijver aanleggen  zijn van groot belang op de slagingskans, visuele resultaten en de portefeuille.
We gaan vooraf een aantal zaken goed bekijken. Sla deze stappen niet over en maak de keuzes wel overwogen. Hiermee voorkomt u in de toekomst kosten voor eventuele technische aanpassingen of herinrichting van de bestaande vijver. Daarnaast voorkomt u hiermee een teleurstellend visueel eindresultaat.

Vijver aanleggen stappenplan overzicht:

vijver aanleg doe het zelf koikenner

1 Oriëntatie

2 Vijverontwerp, stijl

3 Technische mogelijkheden

4 Start met grondwerk en basisleidingwerk

5 Vijverfolie

6 Filteraanleg,enten en bijna ready

7 Koi kopen en verwelkomen

3 thoughts on “Koivijver maken -stap voor stap- 1 De oriëntatie

  • de waele michel

    graag zou ik een boek willen koopen bel mij op 0476548274 met veel dank

    View all 1 replies
    • Jeroen Scheffers

      Beste Michel, de boeken en cursussen die we momenteel hebben zijn gebaseerd op internet. Je doorloopt de betalingsprocedure waarbij je daarna toegang krijgt tot een verborgen leden website. Daar kun je je gegevens invullen, samen met je eigen wachtwoord, wat alleen door jou te benaderen is. Is dat rond, dan krijg je je eigen speciale membership pagina waar het boek en de bonussen allemaal staan. Het is online, eventueel te downloaded e.d. maar er is geen fysiek boek momenteel, Simpel omdat die kosten zo hoog zijn , dan kun je voor 2 tientjes net zo goed meteen de boel sluiten. We willen graag iedereen helpen van beginnend hobbyist tot volleerd Koimanager. Maar het kost ons veel tijd, geld e.d. om alles in de lucht te houden. We zijn onafhankelijk en werken ook niet met sponsors ed. We willen alles eerlijk en fair met jullie delen. omdat wij dat zelf toen we begonnen , ook wel behoefte hieraan hadden. mvg Jeroen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind je onderwerp
Deel artikel met je vrienden
Twitter
LinkedIn
ken je iemand die dit moet lezen ? Appen maar