Pascal K schrijft “Beste Jeroen

“Al lange tijd wilde wij onze kleine vijver uitbouwen naar een grote vijver met Koi. Echter eerst moesten de kinderen oud genoeg zijn en hun zwemdiploma’s hebben.

Dit voorjaar was het zover en heb ik, met de hand, een gat gegraven van 8 * 3,5 * 1,70. Voordeel van zo lang wachten was wel dat we er goed over hadden kunnen nadenken en precies wisten hoe het eruit moest gaan zien. Na vele zweetdruppeltjes konden we eindelijk beginnen met het metselen.

koivijver_pascal_kremers1
koivijver_pascal_kremers1

De binnenmaat van de koivijver zelf is uiteindelijk 5 * 3 * 1,60 geworden met daarin HDPE folie, met daarachter een vijverkelder waarin een filter is geplaatst van Poly Vortech Big 4, gravity opstelling. Het water wordt middels twee 10.000 liter pompen vanuit het filter via een waterval en via de zijkant van de vijver weer de vijver ingepompt. Twee UV filters zorgen voor glashelder water.

Na vier maanden zwoegen konden begin augustus de eerste 16 koi’s in de koivijver worden gezet. Deze had ik kunnen overnemen van een heer op leeftijd die wilde stoppen met deze fascinerende hobby. Dit is gelukkig geheel probleemloos verlopen en de vissen hebben het prima naar hun zin, eten al uit de hand en zijn zeer actief.

Iedereen die langs kwam vond het zonde dat het grasveld plaats had moeten maken voor een koivijver en verder alleen beplanting; inmiddels heb ik niemand meer over het verdwenen grasveld gehoord en heeft de vijver een enorme aantrekkingskracht op bezoek en brengen de kinderen veel tijd door aan de rand van de koivijver (en niet alleen de kinderen!!).

Rest nog om de vijverkelder netjes af te werken. Ik hoop dat de beplanting volgend jaar goed zal gaan groeien om het totaalplaatjes af te maken.”

Groeten,
Pascal Kremers

koivijver_pascal_kremers2
koivijver_pascal_kremers2
Vind je onderwerp
Deel artikel met je vrienden
Twitter
LinkedIn
ken je iemand die dit moet lezen ? Appen maar