koivijver_miep_meusen1
koivijver_miep_meusen1
koivijver miep_meusen
koivijver miep_meusen

Op de valreep nog snel een paar foto,s van mijn koivijver.

Ik heb de vijver in 2008 gemaakt in mijn vrije tijd, dus ben een paar maanden druk geweest.

Van de hele installatie had ik totaal geen notie, en na wat navraag bij kennissen kwam ik bij Kobara in Linne terecht. Roger heeft mij uitstekend geholpen met tekeningen van de complete filterinstallatie.

Van hem kocht ik een tweede hands beadfilter , met een vermogen van 100.000 ltr, een circulatiepomp van 18.000 ltr, een luchtblower, en een u.v. lamp van 75 wat. Voor een schappelijke prijs.

Daarbij adviseerde hij mij een ultrasieve 3, als voorfilter, met 2 inlaten van 110 mm.

Met deze spullen, en zijn advies kon ik weer een paar weken vooruit.

Toen alles aangesloten en ingegraven was, 70.000 ltr water gevuld en draaien maar. Alles werkte perfect, tenminste een kwartier. Toen zag ik het waterpeil in de kleine vijver in snel tempo zakken………..

In tijd van 10 minuten was deze leeggelopen en 15m3 water weggestroomd, ik wist alleen niet waar het was gebleven, totdat ik in mijn filterschuurtje ging kijken, ik was nl vergeten om de ultrasieve vast te zetten.

Door de waterdruk was deze naar achteren geschoven en was het water in de put gelopen, waar de ultrasieve instond. Een geluk was dat in die put ook een afvoer naar de riolering zit, waar het water net zo snel als het binnenkwam ook weer wegstroomde, naar het riool dus. De ultrasieve weer op zijn plek gezet schuifmoffen aangesloten opgevuld , en vullen maar. Tot op de dag van vandaag draait de zaak perfect. Zie foto,s.

O ja, ik was nog iets vergeten nl toen de koivijver uitgegraven was 1.80m diep en ik aan het egaliseren was kwam ik met de schop tegen iets hards, en wat denk je? ,er lag een geraamte van een paard. Waarschijnlijk lag dit er al van voor 1900, want oudere mensen in de buurt wisten er allemaal niets van. Ik heb een aantal tanden uit de kaak gehaald,( als souvenir – trofee ) en heb de bodemplaat er overheen gestort. Zodoende heeft het paard na zoveel

Jaren nog een grafsteen gekregen van 6m3 beton. Dit is zo,n beetje het verhaal hoe ik mijn vijver heb gebouwd. Complete foto reportage heb ik nog voorhanden.

Met vriendelijke groet:

Paul.

[ad]

Vind je onderwerp
Deel artikel met je vrienden
Twitter
LinkedIn
ken je iemand die dit moet lezen ? Appen maar