koivijver_luc_willems1
koivijver_luc_willems1
koivijver_luc_willems2
koivijver_luc_willems2

Ik ben 10 jaar geleden begonnen met koi’s en ben nu aan mijn 7de koivijver  steeds groter en beter.

De inhoud van vijver is 32000 liter, en filterinhoud is 3900 liter,de vijver meet 6.5Lx3Brx1.7D met twee bodemdrains, de filter is een vortex met 1M doormeter en een driekamerfilter van 2.5m x 0.9m  x 0.9m waarbij de 1st honingraat en 2de 48 stuks borstels de laatste 3de kamer met matten en stevig belucht is.

Er is ook een zandfilter aan gekoppeld die alle dagen 1a2 uurtjes draait.

De vijver ligt ongeveer een halve meter boven maaiveld dit om veiligheid van de kinderen.

Problemen heb ik nog niet gekend in de 10 jaar dat ik bezig ben wel 1 koi van 80cm een chagoi verloren daar deze uit de vijver werd geduwd bij het paaien in 2005 deze lag op het tuinpad naast de vijver toen ik van mijn werk kwam en was reeds uitgedroogd.

Zo dat was het in’t kort bekijk de foto’s

Groeten luc

3 thoughts on “Koivijver-Luc-Willems

  • Danny

    Wat kost de vijver voledig

  • toen de koi uit de vijver werd geduwd was deze gelijk met de grond dus geen opstaand rand gewoon over de keien geduwd dit even ter info

  • iedereen even opletten! Alle koi’s gaan in het paai-seizoen schuren en springen. als je vijver geen afwerende rand heeft is het gevaarlijk om je vijver boven het maaiveld uit te hebben. ikzelf heb wel eens gehad dat er een karper uit de vijver is gesprongen en misschien wel 4 uur op het drogen heeft gelegen, compleet versteend in het mulle zand rond de vijver, gelukkig kunnen schoonspoelen en jahoor hij heeft dat overleefd, ongelooflijk maar waar, karpers zijn sterk.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind je onderwerp
Deel artikel met je vrienden
Twitter
LinkedIn
ken je iemand die dit moet lezen ? Appen maar