Koivijver Luc Aerts

koivijver_luc_aerts1
koivijver_luc_aerts1
koivijver_luc_aerts2
koivijver_luc_aerts2

Bijgevoegd vindt ge 2 foto’s van mijne koivijver.

Mijn passie is ongeveer 13 jaar geleden begonnen met een kleine koivijver met inwendige filter (moerasgedeelte gevuld met lavablokjes en drainage-leidingen waardoor het water opgepompt werd.
Verleden jaar heb ik mijne volledige tuin heraangelegd met een bijkomende koivijver.
Deze nieuwe koivijver is een gemetstelde , met betonblokken en rubberfolie afgedekte rechthoek van 9m lang 3m breed en 1m20 diep.
In de bodem is een bodemdrain voorzien , verbonden met een wachtbuis waarin de vijverpomp ’t water naar een vortex met 4-filterkamer pompt.
Ook is een skimmer voorzien , verbonden met een andere wachtbuis waarin een andere vijverpomp ’t water naar een andere vortex met 4-filterkamer pompt.
De beide filters lopen af naar de oude kleine koivijver die nu dienst doet als plantenvijver/filter met een school windes.
Van deze oude vijver loopt het water terug naar de nieuwe vijver  via een PVC-buis (dia 90cm) en doorvoer in de wand van de nieuwe vijver.

Gr,
Luc

PS: indien iemand geïnteresseerd is in een fotoreportage over ’t uitgraven/metselen en aanleggen van de leidingen mag ’t gerust laten weten , dan zal ik foto’s opsturen.

[ad]

Posted in Geen categorie

One thought on “Koivijver Luc Aerts

  • kan u mijn wat foto’s opsturen mijn vijer word 5m l en150 b en 150 diep grt jan

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *