koi vijver_john_willems1
koi vijver_john_willems1
koi vijver_john_willems2
koi vijver_john_willems2

Mijn naam is John Willems

Ik ben redelijk goed besmet geraakt met het KOI-virus.
Wat dat ook mag zijn !
Wetende dat ik vroeger nog al eens laconiek reageerde op die mensen met die grote vissen in de vijver, brengt mij nu in een situatie dat ik zelf van de mooie juwelen (Nishikigoi) in het water ben gaan houden.
Een gevoel dat amper te beschrijven is, maar als je die juweeltjes in het water ziet zwemmen, brengen ze mij zoveel rust en ontspanning die met geen pen te beschrijven is!
John’s Koi vijver

Van mijn hobby heb ik een blog (dagboek-journaal) gemaakt? Waarom? Nou dat is heel eenvoudig.
Enerzijds heb ik de werkzaamheden op deze wijze beschreven en vastgelegd voor het nageslacht en anderzijds om mijn familie, vrienden, kennissen, collegae e.a. langs deze weg te informeren hoe de werkzaamheden van het begin tot het einde zijn vastgelegd. En hoe het verder verloopt met de vijver en natuurlijk de “juwelen”.
Degene die niet in de gelegenheid zijn om e.e.a. van dichtbij mee te maken, kunnen zich dan toch op de hoogte stellen.

Verder heb ik ook een website gemaakt, waar ik onder andere in de rubriek Nishikigoi aandacht besteed aan de hobby koi! De website heeft inmiddels meer dan 50.000 hits gehad en er zijn starters die met mij contact opnemen, hoe te handelen i.v.m. de aanleg van een nieuwe vijver en het houden van koi.

Verder ga ik niet inhoudelijk in wat voor een soort vijver ik heb, want dat is te lezen op onderstaande media. Echter wil ik wel hier nog vermelden dat ik een van de weinige koikeepers ben, die een goedwerkende OASE systeem heeft als filtratie van een koivijver. Gewoon lekker dwars zijn en afwijken van het vaste kader van koivijver filtraties.

https://koivijver.jwillems.eu/

https://jwillems.eu/pagina4a.html

10 thoughts on “Koivijver-John-Willems

 • Hoi John,

  mooie vijver. Mooi strak en niet te veel poespas. Helder water en gezonde vissen. Je hebt ’t netjes gedaan ondanks het feit dat je ‘slechts’ gebruik maakt van een Oase filtersysteem. Zo zie je maar het kan dus wel! In ieder geval: goed gedaan en hou de vijver lekker strak! Groet Ralph

 • Ik sluit mee geheel aan bij het commentaar van Kout hierboven vermeld.
  Jungske eine sjoone viever!

  Groetjes Piet

 • Ik kwam bij toeval uit op deze website en heb de vijvers bekeken. Ik heb geen verstand van koi-vissen, behalve dat ze mooi zijn en soms heel erg duur. Van de vijvers en de tuinen kan ik in ieder geval zeggen dat ik die van John Willems het mooist vond. Een mooie strak ontwerp.

 • Ziet er prachtig en stijlvol uit! Geweldig gedaan.
  suc6 met uw hobby.

 • Nou meneer Willems, dat ziet er héél schoon uit!
  Ben zelf ook een groot KOI liefhebber en zie dat u over mooie exemplaren beschikt. Uw vijver is mooi strak in een Japans aandoende ambiance.
  M’n komplimenten !

 • Respect voor het hebben van zo’n tijdrovende hobby. De tuin ontwerpen en inrichten voor koi’s. Dit met volle overgave en dan genieten maar. De rust die de beesten brengen is heerlijk. Lekker buiten bij de vijver genieten van de kleuren.
  Misschien wordt ik ook nog wel eens besmet en moet ook ik de tuin opnieuw gaan inrichten.

  Geweldig.
  Lucas

 • Randy

  Ziet er netjes uit John….

  Gr

 • Jemig, wat een paradijsje deze vijver. De meeste vijvers op deze site vind ik wel de moeite waard maar deze steekt er met kop en schouders boven uit. Als het bij mij ooit zo ver zou mogen komen dan stel ik de bouwplannen van deze vijver op prijs. Niet origineel van mij maar wel zeker weten dat je wat moois hebt!!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind je onderwerp
Deel artikel met je vrienden
Twitter
LinkedIn
ken je iemand die dit moet lezen ? Appen maar