Alweer deel drie en we zijn nog lang niet klaar. Hieronder vind je weer een 10 tot 15 tal vijver voorbeelden van vaste bezoekers hier op Koikenner.nl Met trots hebben zij wat foto materiaal en soms zelfs een verhaal meegestuurd.

Ideeën Delen

Het showen van je vijver moedigen we zeker aan, we krijgen namelijk veel vraag van beginnend koiliefhebber naar tips, hoe het beste te bouwen, vormen van een vijver, soorten vijvers en ga zo maar door. Door deze rubriek worden veel beginners of renovatie projecten de juiste richting op geduwd.

Laat de vijvers dus maar komen en zou leuk zijn als je ook je verhaal erbij deed. Alvast bedankt.

Stephan die toe is aan een vernieuwing

hoi ik ben stephan ik heb al 4jaar een koivijver die nog niet helemaal af is hij is 20 kub en er zitten er ongeveer 50 stuks in. Normaal tart je alle wetten hiermee[1koi per kub] maar vooralsnog heb ik geen problemen gehad.

20M3 Stephan koivijver koikenner

Mijn filter installatie is redelijk eenvoudig: 2 3kamerfilters aan elkaar gekoppeld met een ozon generator. Nog nooit in die 4 jaar een vis kapot gegaan. Paaien doen ze elk jaar bij mij waardoor ik op dit moment van schrijven  ongeveer 2500 jongen heb van 6\8\10 weken oud.

Ik ben hier dagelijks een 3 uurtjes mee bezig op youtube (zoeken op koiimport1) Ziektes heb ik niet veel gehad. Ja costia, maar is goed te behandelen. Voor de rest weet ik niet veel meer te vertellen maar vind het leuk om mee te doen. groetjes stephan koi liefhebber

koivijver-stefan-kohaku
koivijvers Belgie

Fam Meeus en de siervijver

.Foto van fam meeus uit G.  12 jaar geleden heb ik een siervijver aangelegd met windes , sarassa enz…

Vorige zomer heb ik alles afgebroken en een koivijver aangelegd. Echte problemen zijn er niet echt geweest, behalve dat ik op 1 januari het bezoek kreeg van een reiger, die heeft meteen zijn buikje kunnen vullen met een koi , omdat de koivijver nieuw was zaten er maar 3 koi’s op.

ik heb meteen draden gespannen over een deel van de tuin,
De reiger niet meer gezien TOT GISTEREN , ik hoorde buiten een geluid om 8 uur in de morgen ,en jaja de reiger, is niet bij de vijver geraakt, heeft tussen de draden gezeten en is nadien weggevlogen.

koivijver danny

Wat ik nog zal veranderen is de filterkamer , deze is aan de kleine kant en is niet zo gemakkelijk om er in te staan .

groeten D

Koivijver-bouwen- Arnhem

We hebben nog een Peter

Ik ben 4 jaar geleden (2006) verhuist naar Olburgen. Olburgen is een heel klein dorpje met 224 inwoners ongeveer. Het ligt tussen Arnhem en Zutphen.

Toen ik in Olburgen kwam was deze vijver er al, er zaten toen 5 kois in en een aantal goudvissen en winders. Ik vond het hartstikke leuk om die vijver te hebben en ik heb besloten om het Koi bestand uit te breiden

Ervaringen in de Koi Hobby

In de vier jaar dat ik bezig ben heb ik geblukkig nog geen enkel probleem meegemaakt.  Met reigers en katten heb ik geen probleem want ik heb toen ik begon met kois heb ik een reigerverschrikker aangeschaft van Velda die flits en maakt roofvogel geluid als iets voorbij komt. 

Ik ben blij dat ik hem heb want ik heb er goeie resultaat mee tot nu toe heb ik geen last van reigers en van katten en honden. Ik vind het een hele leuke hobby, ik heb ondertussen heb ik de koi aantal uitgebreid naar 16 koikarpers. Wat ik wel wil gaan doen is dat ik de goudvissen en de winders eruit ga halen en dat ik me helemaal op de Koi’s ga interesseren.
Met vriendelijke groeten,
PeterP.S wat je allemaal doet Jeroen, vind ik verbluffend !

Meer vijvers bekijken?

We hebben een serie van pagina’s met voorbeeld vijvers, en ook een fotopagina voor de snelle weergave en ideeĂ«n.

Koivijver_aanleggen_Arnhem