koivijver_henk_waal1
koivijver_henk_waal1
koivijver_henk_waal2
koivijver_henk_waal2
koifilter_henk_waal3
koifilter_henk_waal3

Even mij voorstellen mijn naam is henk van der Waal en ik ben 48 jaar .

Ca. 20 jaar geleden ben ik begonnen met een klein koivijvertje achter mijn schuur maar die was al snel te klein dus pakte ik de spade en de schop uit de schuur en begon te graven en werd de koivijver weer iets groter.

Je raad het al na een paar jaar was ik hem alweer zat dus maar weer graven en graven en het werd een rechthoekige koivijver van ongeveer 4000 liter. Deze leek voor mij al groot maar ik wilde hem na een paar jaar

toch weer groter hebben dus weer graven. Ja ik wordt het maar niet zat. Toen werd het een L vorm van 8 m3  mijn filtratie was toen een driekamer filter met UV lamp. De randafwerking een paar mooie sierkeien

en een grote waterval best mooi hoor. Er zwommen goudvissen en windes en een steur in maar toen kwam er iemand die zij tegen mij waarom doe je er geen KOIKARPERS in en ja je raad het al, zo gezegd

zo gedaan goudvissen eruit en 4 Kois erin maar Kois groeien dus je raad het al 5 jaar geleden was de vijver weer te klein en dan ga je weer graven maar heb toen tegen mezelf gezegd dit is echt de laatste

keer maar mijn vrouw zei dit wel hardop omdat die ook een echte koi liefhebster is. HENKIE is toen gaan denken en heeft toen niet de spade of een schop gepakt nee hoor er kwam een kleine graafmachine

aan te pas die graaft veel sneller dan Henkie en heb ik een HDPE-bak geplaatst van 20.000 liter en het filter veranderd. Heb nu een Nexus Eazy 300 staan met een Uvox 250. Toen deze klaar was heb ik ook

gelijk maar de gehele tuin in Japanse sfeer gebracht. Het resultaat zie je wel op de bijgesloten foto’s.

Groetjes Henk van der Waal

[ad]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *