koivijver_bas_jongbloets1
koivijver_bas_jongbloets1
koivijver_bas_jongbloets2
koivijver_bas_jongbloets2

Na de enthousiaste inzendingen bekeken te hebben wil ik ook wel mijn  bijdrage leveren. In juli 2008 heb ik mijn vijver laten aanleggen. In eerste instantie niet alleen voor koi’s. Ik kon niet wachten tot de vijver klaar was.
Op een zaterdag zou de laatste hand eraan gelegd worden. Het filter moest nog aangesloten worden, de vijver was nog aan het vollopen maar het ging mij niet snel genoeg. Ik zei tegen de jongens dat ik alvast naar de koispecialist ging, en dat ik er vanuit ging dat de vijver over een uurtje klaar was.
Bij de specialist aangekomen vroeg de verkoopster me
hoe lang de vijver al bestond. Ik zei.. hij is nieuw, wordt momenteel afgewerkt. Ze vroeg me hoe lang het water al aan het besterven was. Ik zei…. Het water is zo vers als maar kan, het wordt er momenteel ingepompt. Ze vroeg me hoe lang het filter al aanstond. Ik zei…. Ik hoop dat hij geìnstalleerd is als ik terugkomen met mijn hier gekochte koi´s.
En raad eens, ik kreeg de vissen niet mee. Mevrouw vond mij volstrekt ongeschikt om koi´s of andere vissen te houden. Ik heb moeten praten als brugman. Uiteindelijke heb ik met veel moeite de vissen mogen kopen onder de voorwaarde dat ik de nodige middelen meenam om een biologisch evenwicht te creeren. Toen ik thuiskwam was de vijver al half vol. Ik heb de vissen erin losgelaten en de nodige middelen erin gegooid. Sindsdien gaat het geweldig met mijn vijver. Tijdens de koude winters zijn er 2 koi´s doodgegaan, maar de rest groeit als kool, ik heb er al velen bijgekocht. Ben nu de windes en goudvissen aan het vangen om ruimte te maken voor nieuwe koi´s.
Regelmatig ga ik terug naar de koi zaak om nieuwe te kopen of voor voer etc. Dan hebben we het er nog over dat dit de enige zaak is waar je in sommige situaties niet MAG kopen.

b. jongbloets

Vind je onderwerp
Deel artikel met je vrienden
Twitter
LinkedIn
ken je iemand die dit moet lezen ? Appen maar