koivijver_barry_badenhop1
koivijver_barry_badenhop1
koi_barry_badenhop2
koi_barry_badenhop2

Hallo Jeroen, leuk dat ik  je onlangs tegen gekomen ben op het internet. Ook ik vind het geweldig om naar koi’s te kijken in de vijver, zo rustgevend.

Om mee te doen aan de foto wedstrijd heb ik een aantal foto’s opgestuurd van mijn vijver achter het huis.

De drie cirkel-vormige vijvers (3 x 3 x 0,5 m – 5 x 5 x 1,5 m en 7 x 7 x 1 m) lopen op een 4 kamer filter dat vanuit de laagste vijver door het filter in de kleine bovenste vijver uit komt, vervolgens stroomt het gefilterde water via twee overloop stenen van de ene naar de andere koivijver en dan naar de derde zoals je kan zien op de foto’s, er zitten in totaal 23 mooie koi’s in van rond de 40 å 50 cm.

Voor de tweede keer heb ik dit jaar het kuit van de vissen apart kunnen nemen om daaruit dan wat jonge koivis proberen te kweken. Nu eind van de zomer nu de jonge visjes zo’n 5 tot 7 cm zijn terug gebracht in de koivijver en maar hopen dat ze de winter door komen.

De vijver bestaat nu zo’n 15 jaar en heb er al 15 jaar heel veel plezier van.

[ad]

P.s. De foto van de twee-jarige koi heb ik erbij gedaan, gewoon omdat het een grappige foto geworden is.

Als bij mij de vissen klaar zijn met eten, dan gaan de twee-jarigen vaak met z’n allen op rooftocht langs de lelie’s op zoek naar de laatste korrels die op de bladeren terecht zijn gekomen, die kunnen ze zien liggen door de bladeren heen. Ze blijven dan net zo lang klooien totdat ze die korrels er ook af hebben.

Ze gaan dan vaak met z’n tweeën of met z’n drieën net als dolfijnen op en over de lelie bladeren heen om zo de korrels te bemachtigen.

Deze dikke bellenblazer voelde zich een beetje betrapt toen ik hem op de foto zette, waardoor zij de korrel miste en zich gauw weer terug liet zakken het water in.

[ad]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *