beste_koi_voer-vitaminen

Koi voeding – vitaminen en mineralen


Koivoeding essentiële ingrediënten

Een belangrijk onderdeel van Koivoer, of eigenlijk voer in zijn algemeenheid, zijn de vitamines en mineralen die deze bezitten. Vitamine soorten zijn organische voedingstoffen, die mens, dier en zelfs plant nodig heeft voor het goed functioneren en ondersteunen van de organen. De mineralen daar in tegen zijn weer anorganische supplementen die zorgen voor een goede stofwisseling.

goed koivoer-mineralen

Als men een keuze gaat maken in welke voersoort er gevoerd gaat worden is het belangrijk vooraf even goed naar de ingredientenlijst te kijken die er op de verpakking staat. Overigens kan dit ook met aparte water verbeterings producten. Want de koi eet niet alleen met zijn mond maar ook via het water natuurlijk.

Vitamines
Vitamines kunnen vergeleken worden met de bougies in een motor. Het is de bougie die de reactie ontsteekt. Vitaminen reguleren de stofwisseling via de enzymen.
Vitaminen zijn onderdelen van het enzym-systeem dat, net als de bougies, het stofwisselingsproces regelt en aan de gang houd.
Voer met weinig vitaminen is bijvoorbeeld oud of goedkoop visvoer.

Enkele voorbeelden van koivoeding vitaminen en hun doel

vitaminen koivoeding

Vitamine A; Deze vitamine levert een bijdrage aan eeh gezonde huid. bevordert het zien, de ogen dus en zorgt voor een goede graat. Voldoende vitamine A is ook nodig voor een goed immuunsysteem en voor doet goede zaken als voortplantings vitamine.

Vitamine B; kennen we in meerdere soorten, bijvoorbeeld de B1 die energie haalt uit koolhydraten, de B2 voor opbouw van spieren en slijmhuid,B5 die een grote rol speelt bij de opbouw van enzymen en ga zo maar door. B6 zenuwstelsel,B12 Spijsvertering en voor de rode bloedlichaampjes, kortom de totale B vitaminen, genaamd samen de vitamine b complex is van een zeer groot belang voor de stofwisseling, bescherming en herstel van onze koi.

koi-vitaminen-mineralen-koivoer

Vitamine C; is een hele belangrijke vitamine , ook voor ons mens zelf natuurlijk. De C vitamine zorgt voor weerstand en bescherming tegen het kwaadaardige. Het helpt bij herstel en nog belangrijker bij voorkomen.

En als laatste even onder de loep alhoewel er natuurlijk nog meer vitaminen zijn behandelen we de vitamine D. Vitamine D word door het lichaam ook zelf gemaakt en we ontvangen het bijvoorbeeld via de zon. De vitamine D reguleert opname van belangrijke stoffen voor een goede bouw en heeft een belangrijke werking op het zenuwstelsel van de koi.

Mineralen
Vitamines alleen zijn niet genoeg. Hoe belangrijk vitaminen ook zijn, ze kunnen niet functioneren zonder mineralen. Hoewel het lichaam sommige vitaminen kan aanmaken kan het geen enkele mineraal produceren.
Anorganische elementen (mineralen) zijn nodig voor vissen om verschillende functies binnen de stofwisseling en waterhuishouding te regelen.

koivoeding vitaminen -mineralen

Vissen halen mineralen uit hun voeding maar ook uit hun omgeving .Zij zorgen onder andere voor de opbouw van het geraamte, osmoseregulatie, de opbouw van de zenuwen en het in stand houden van de gaswisseling in het bloed. De meeste mineralen worden opgenomen uit het water. Ongeveer 12% van het water bestaat namelijk uit mineralen.

Veel mineralen zijn nodig in hele kleine hoeveelheden en zijn voldoende in het water aanwezig om via de kieuwen op te nemen.
In zoet water is er vaak genoeg calcium, sodium, kalium en chloor aanwezig om de behoefte van de vissen te vervullen.
Een goed argument voor het regelmatig verversen van het water is het feit dat je zo de hoeveelheid mineralen aanvult.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laat gerust een bericht achter, we helpen u graag