koi maas en waal koihunting

Koi Maas en Waal hoger op! JapanHunt 2019

Meestal in Oktober / November, beschouwen we het koi-seizoen als naderend naar het einde. Buiten lekker bij de vijver zitten is een gedane zaak en eigenlijk is het vanaf nu een kwestie van onderhoud, controle en winterklaar gaan maken.

Echter voor de koi-speciaalzaken is deze periode een super spannende, met de najaars koihunt nog voor de boeg. Zo ook voor Johnny en Myra van Koi Maas en Waal. Met als primeur een bezoekje aan het zuiden van Japan. Net wat andere kwekers, hoge kwaliteit en misschien een iets andere prijsklasse, maar een logische stap in de ontwikkeling van een gezonde koizaak.

We gaan virtueel mee met hun reis en gaan hun aankopen en ervaringen voor jullie allen hier op Koikenner en via onze socials verslaan. Met natuurlijk veel video en fotomateriaal. Bij interesse voor bepaalde Japanse Koi kunt u contact opnemen met Koi Maas en Waal Facebook /Messenger of via hun mail info@koimaaswaal.nl

Koi Maas en Waal on the Move – Zuiden van Japan

⛩
🇯🇵

Eindelijk gaan we echt van start!
Yesss weken, maanden hebben we naar dit moment uitgekeken. Wat gaan we vinden .. wat gaan we zoeken en wat gaan we doen…
Vandaag kwam alles eindelijk samen.
We starten in Hiroshima bij Takigawa, de kweker was aan t oogsten wat ons de gelegenheid gaf om zijn bekende mudpond te bekijken. Ongelooflijk wat een prachtige omgeving en “tuinen” dat deze kweker dit volledig zelf onderhoud is niet te bevatten.
We besluiten de middag terug te komen om een selectie in zijn Nisai te maken.

Sakai Fish Farm


Onze droom komt uit wanneer we deze nr 1 van de wereld gaan bezoeken. Ongelooflijk wat een farm, wat een organisatie en wat een kwaliteit .. Onze oog valt op een schitterende Kohaku . We willen haar graag bowlen. Geen probleem maar eerst lunchen zegt Kentaro Sakai en nodigt ons uit voor de lunch. Heerlijk gegeten onder t genot van een heerlijk biertje ingeschonken door de meester zelf.
Na deze onvergetelijke ervaring gaan we snel terug naar “onze” beoogde Kohaku. Totaal onder de indruk van de kwaliteit van deze Koi besluiten we 2 Kohaku te kopen. Beide nog jong Nisai en toch al 58 cm. Beide dames hebben een lengte bouw waar ik veel van verwacht in de toekomst.

Tamaura


De volgende kweker die we bezoeken staat ook al geruime tijd op onze Bucket list. Tamaura staat bekend om zijn zuivere Koi. Het Shiroji (wit) is hier ook echt spierwit. Schitterend! Toch besluiten we hier op dit moment niet te kopen tijdens deze reis. Dus een Tamaura Koi blijft nog even op ons wensen lijstje staan

☺️

Takigawa


Weer snel terug naar Takigawa waar we de dag afsluiten met een selectie van 7 Nisai Sanke en 2 Nisai Kohaku.

Dan is de 1e dag alweer voorbij.
Morgen op bezoek bij Matsue

Konichiwa Myra & Johnny

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Laat gerust een bericht achter, we helpen u graag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie