koivijver_wil_brouwer1
koivijver_wil_brouwer1
koivijver_wil_brouwer2
koivijver_wil_brouwer2

Het idee om een vijver te bouwen is van 2 jaar geleden. We moesten de tuin in z’n geheel op de schop nemen, toen kwam ik op het idee om er ook een vijver in de tuin te plaatsen.
Mijn vrouw moest ik ook te vriend houden, zij wou er wel een waterornament in hebben, zo gezegd zo gedaan. Wij zijn waarschijnlijk de enige in Nederland welke in een koivijver een waterornament hebben.
De vijver is 3 bij 4 meter en 1.50 meter diep.
Deze zomer zijn er nog 2 vissen in de vijver gekomen, een Tancho en een platinum ogon  gin-rin, in totaal zwemmen er nu 10 vissen.
De eerste weken geen problemen, op een gegeven moment waren ze met z’n allen aan het vegen en schuren geslagen.
Ik heb met een kennis van mij een onderzoek ingesteld en de vissen bleken witte stip te hebben.
Door advies in te winnen bij www.gdkoi.nl  te Dalen, heb ik de juiste spullen gekregen om dit fenomeen te bestrijden, na 3 behandelingen was het leed weer geleden.
Ik heb 1 keer bezoek van een reiger gehad, deze heeft 1 vis uit de vijver gepikt. Sindsdien heb ik een rek over de vijver gezet, wanneer wij in de tuin zijn gaat dit rek eraf, ik heb geen last meer van de reiger gehad.
Wellicht ga in de toekomst nog eens een grotere vijver bouwen, met bodemdrain. Op dit moment staat er een meissner pomp in de vijver, deze pompt het water naar het filterhok, waarin de uv, vortex en driekamer filter staat met beluchting en japanse matten.

Met vriendelijke groet,
Wil Brouwer

Geef een reactie