Koivijver-John-Willems

koi vijver_john_willems1

koi vijver_john_willems1

koi vijver_john_willems2

koi vijver_john_willems2

Mijn naam is John Willems

Ik ben redelijk goed besmet geraakt met het KOI-virus.
Wat dat ook mag zijn !
Wetende dat ik vroeger nog al eens laconiek reageerde op die mensen met die grote vissen in de vijver, brengt mij nu in een situatie dat ik zelf van de mooie juwelen (Nishikigoi) in het water ben gaan houden.
Een gevoel dat amper te beschrijven is, maar als je die juweeltjes in het water ziet zwemmen, brengen ze mij zoveel rust en ontspanning die met geen pen te beschrijven is!
John’s Koi vijver

Van mijn hobby heb ik een blog (dagboek-journaal) gemaakt? Waarom? Nou dat is heel eenvoudig.
Enerzijds heb ik de werkzaamheden op deze wijze beschreven en vastgelegd voor het nageslacht en anderzijds om mijn familie, vrienden, kennissen, collegae e.a. langs deze weg te informeren hoe de werkzaamheden van het begin tot het einde zijn vastgelegd. En hoe het verder verloopt met de vijver en natuurlijk de “juwelen”.
Degene die niet in de gelegenheid zijn om e.e.a. van dichtbij mee te maken, kunnen zich dan toch op de hoogte stellen.

Verder heb ik ook een website gemaakt, waar ik onder andere in de rubriek Nishikigoi aandacht besteed aan de hobby koi! De website heeft inmiddels meer dan 50.000 hits gehad en er zijn starters die met mij contact opnemen, hoe te handelen i.v.m. de aanleg van een nieuwe vijver en het houden van koi.

Verder ga ik niet inhoudelijk in wat voor een soort vijver ik heb, want dat is te lezen op onderstaande media. Echter wil ik wel hier nog vermelden dat ik een van de weinige koikeepers ben, die een goedwerkende OASE systeem heeft als filtratie van een koivijver. Gewoon lekker dwars zijn en afwijken van het vaste kader van koivijver filtraties.

https://koivijver.jwillems.eu/

https://jwillems.eu/pagina4a.html

Vond je dit artikel nuttig ? laat even een reactie achter:

10 Reacties op Koivijver-John-Willems