Koivijver Cindy Oosterhout

Hallo koi liefhebbers
Ik zou ons eerst even voor stellen.
Ik ben arno 30 jaar woon samen met mijn vriendin cindy en we hebben een zoon van 4 jaar
Na dat wij dit huis hebben gekocht hadden we een tuin met 1 groene struik,dat vonden we niks, hebben toen een buxus tuin gemaakt met het idee daar komt over een paar jaar de koivijver ,maar na een jaar begonnen we met de koivijver te bouwen dus na wat meten kwamen we aan een rechte bak van 6 bij 1,50 meter uit aan binnen maat .

Na het graven met de hand was er een lange diepe bak van 1,30 want dieper konden we niet komen met de hand.

Toen het water erin toen de koi,s en 2 drijfmanden erin de volgende ochtend was er al een koi uit gesprongen van de stress was een koi van 35 40 cm maar na een tijdje van 2 maanden was er een hond weg gelopen in de straat en liep wat in de tuin en uit de tuin ,maar toen naam deze een sprong maakt zo de vijver in.
Van de mensen geen sorry of iets gehad of zoiets.
Werd het warm weer de alg  kwam te groeien en het water verdampte. Wij dachten kom door de zon, de vijver sta te veel in de zon .

Maar ook in oktober bleef het water veel zakken, dus wisten we het zeker de vijver was lek.

En was net af hadden we het hout hok aan gepast om daar het filter in te maken maar uit dat filter hok liep de afvoer pijp van de vijver een stuk van 1,5 naar de koivijver toe. Dus zijn we gaan na denken om dat stuk van 1,5 erbij te pakken, kwamen op het idee om er een planten filter van te maken, dus dat stuk uitgegraven tot 60 cm diep.

Hebben toen weer nieuwe folie erin gedaan. De planten filter bestaat uit irissen en wat sier planten voor de bloem .de bak gevuld met lava stenen en lava split met daar tussen de planten gezet het water kom nu uit mijn filter in de planten bak uit. en met een waterval zo in de vijver.dit hebben we dit naar dit jaar gemaakt werk tot nu toe erg goed.hebben geen last van alg meer. Alles is weg gewerkt met de vijver rand en bamboe. geen slang meer in de vijver  .hebben geen last van katten,die van ons drink ook uit de vijver en onze mopshond houd de wacht over de vijver.

Dit was een beetje over de bouw van de vijver.de chagoi is van mijn zoontje die geef hem op warme dagen wat te drinken uit een baby flesje.die kom ook uit je hand eten.of een kroel halen even over zijn kop aaien.we zouden graag nog een ochiba en een shuisui  in hebben .
De koi,s die wij erin hebben zijn :
Een chagoi van 50 cm . hand tam
Een  oranje ogen 50 cm hand tam
Een shiro utsari  zwart wit  45 cm
Een shiro utsari zwart oranje 45 cm
Een  kumonryu 40 cm
Een witte doitsu ogen 40 cm
Een een diament steur van 90 cm
Hopen dat het weer nog wat beter wordt,zodat we nog lekker van de koi,s kennen genieten.
Groetjes arno en cindy

Vond je dit artikel nuttig ? laat even een reactie achter:

3 Reacties op Koivijver Cindy Oosterhout