10 Koi Feiten

 1. In uitzonderlijke gevallen kan een Koi meer dan 200 jaar oud worden. Maar de normale levensverwachting van een Koi is tussen de 25 en 35 jaar als de Koi goed verzorgd wordt.
  grote koi
 2. De maximale lengte van een Koi is ongeveer een meter afhankelijk van bloedlijn en omstandigheden.
 3. Koi vissen hebben geen maag, maar een maagdarm kanaal. Dit betekend dat in warm water een Koi het voedsel in ongeveer 4 uur zal verteren. Voor maximale groei moet je in warme omstandigheden dus om de 4 uur voeren.
 4. Een Koi zal van alles eten, maar het beste is om het de voeding gebalanceerd te houden en minimaal 30% van de voeding uit eiwitten te laten bestaan.
 5. De waarde van een Koi is afhankelijk van de grootte, het patroon en de kleuren en hoe dicht deze bij de Japanse standaard zitten.
 6. Koi zijn heel flexibele vissen, ze kunnen een in allerlei watertemperaturen en water met verschillende pH waardes overleven. Waar een Koi echter niet tegen kan is een snelle wijziging in watertemperatuur of pH waarde, dit zal voor stress zorgen dat weer ziekte en zelfs sterfte als gevolg kan hebben.
 7. Koi zijn vissen die in een school leven. Om de vissen „happy” te houden is het belangrijk om altijd meerdere Koi in een vijver te houden.
 8. Koi scheiden zelf ammonia af, dit betekend dat je filtergrootte afhankelijk is van het aantal vissen, hoe meer Koi in de vijver, hoe meer ammonia en hoe groter het filter moet zijn.
 9. Koi halen zuurstof uit het water met hun kieuwen, vervolgens wordt de zuurstof geabsorbeerd en gaat direct naar de bloedbaan. Daarom moet het vijver water het hele jaar door goed belucht zijn en dus voldoende zuurstof bevatten.
 10. Koi vrouwtjes dragen duizenden eitjes tijdens de paai periode. De mannetjes Koi zal het vrouwtje gaan rijden, waardoor deze zal gaan kuit schieten. Als het kuit / de eitjes eenmaal in het water zijn zal het mannetje deze bevruchten. Echter zullen maar weinig eitjes overleven omdat Koi hun eigen eitjes eet en zelfs als er kleine visjes uit komen de overlevingskansen erg laag zijn.baby koi